Hernieuwbare energieHernieuwbare energie

Hernieuwbare energie is duurzame energie die het milieu niet schaadt. Bij nieuwbouw en renovatie is er steeds meer vraag naar de toepassing van hernieuwbare energie wegens steeds strenger wordende normen van de overheid.

Bij nieuwbouw of renovatie aanvragen vanaf 1 januari 2014 moet elke bouw, woning, kantoor en school in Vlaanderen een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen.

Ik kan u helpen met volgende installaties:

  1. Zonneboiler
  2. Gaswarmtepomp
  3. Warmtepomp (evt. i.c.m. zonnepanelen)
  4. Vloerverwarming
  5. Ventilatie
  6. Airco

Ons aanbod aan hernieuwbare energie:


Zonnbeboiler

Werking zonneboilerMet een zonneboiler kan u uw water warm maken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte. Om de zonnestraling op te vangen, wordt op het dak van de woning een zonnecollector geplaatst.

zonneboilerEen zonneboiler kan u elk jaar gemiddeld de helft van uw bad- en douchewater verwarmen. Uw jaarlijkse kosten voor het verwarmen van water zal nog maar de helft van vroeger zijn. Er zijn ook combisystemen die warm water leveren voor vloerverwarming.

Kies een zonneboiler die afgestemd is op uw warmwaterverbruik: een dekkingsgraad van 50% is het meest rendabel.  Voorzie per m² vlakkeplaatcollector minstens 40 liter boilerinhoud en per m² buiscollector minstens 55 liter boilerinhoud.

Wilt u graag uitzoeken wat voor u de beste oplossing is? Contacteer mij vrijblijvend en ik adviseer u graag.

Premie van uw netbeheerder bij plaatsen van zonneboiler

U kunt tot 550 euro per m² premie krijgen met een maximum van 2750 euro per geplaatste installatie.

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premie-van-de-netbeheerder-voor-een-zonneboiler

warmtepompWarmtepomp voor woningverwarming

Waarom kiezen voor een warmtepomp als alternatieve woningverwarming?

Een warmtepomp haalt warmte van lage temperatuur uit de natuur (bodem, grondwater, buiten- of afvoerlucht) en geeft die warmte op een hogere temperatuur af in de woning. Een warmtepomp heeft maar voor een kwart van haar verbruik elektriciteit nodig. Een milieuvriendelijk alternatief dus voor klassieke verwarmingsinstallaties die al hun energie uit (fossiele) brandstoffen halen.

Hierdoor ligt het jaarlijkse verbruik een groot stuk lager dan bij een traditionele verwarming met stookolie.

Kostprijs warmtepomp

De prijs is afhankelijk van tal van factoren. Voor een grond-water warmtepomp moet je bijvoorbeeld een buizensysteem in de grond voorzien, wat de kostprijs opdrijft. Daarnaast is ook het systeem van verwarming belangrijk. Klassieke radiatoren zijn waarschijnlijk goedkoper in installatie maar hebben een lager rendement en comfort als vloerverwarming.

Warmtepomp kiezen

Het is dus duidelijk: er zijn verschillende types warmtepompen. Bovendien kan je al die warmtepompen combineren met verschillende verwarmingsystemen. Elk type warmtepomp heeft zijn voor- en nadelen. Vanzelfsprekend is het dan ook niet eenvoudig om de juiste warmtepomp te kiezen.

Graag adviseer ik u over de verschillende mogelijkheden, prijzen en installaties. Contacteer mij vrijblijvend voor een gesprek.

Gaswarmtepomp

GaswarmtepompEen gaswarmtepomp levert een enorme energiebesparing en heeft zeer korte terugverdientijden van vier jaar.

Een gaswarmtepomp kan hoge temperaturen leveren (90°/70°) en kan daardoor ook bij vervanging van een CV-ketel in een bestaande woning interessant zijn.

Gaswarmtepomp bij renovatie (woningen / gebouwen)

Bij renovatie is de gaswarmtepomp vaak beter toepasbaar dan zijn elektrische variant. Dit komt omdat in bestaande gebouwen meestal geen ruimte is om een warmtebron te installeren. De gaswarmtepomp biedt bij hogere aanvoertemperaturen  tot maximaal 60 tot 65ºC een veel beter rendement dan een elektrische warmtepomp en heeft geen of slechts een kleine warmtebron.

Grote gasverbruikers

Vooral bij grote gasverbruikers, zoals zwembaden, scholen of bedrijfspanden genereert deze gaswarmtepomp een bijzonder hoog rendement.

Interesse? Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie!

Vloerverwarming

vloerverwarming, warmtepomp, warmtepompenVloerverwarming wordt tegenwoordig meer en meer gekozen, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Vloerverwarming is zuinig, het is mooi omdat er geen radiatoren meer zijn en vloerverwarming zorgt ook voor een aangenamere warmte in huis dan een traditionele verwarming via radiatoren.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vloerverwarming en één van de methodes is een combinatie met een warmtepomp. Vloerverwarming is niet verplicht omdat je werkt met een warmtepomp, maar het zorgt wel voor een optimaal rendement.

Het is de combinatie van de warmtepomp met de juiste capaciteit, een goed geïsoleerde woning en de grootte van het buizen circuit van je vloerverwarming die zorgt voor een uitstekende verwarming.

Wilt u graag uitzoeken wat voor u de beste oplossing is? Contacteer mij vrijblijvend en ik adviseer u graag.

Ventilatie & airco

Nieuwbouw of renovatie? Tegenwoordig moet je altijd goed isoleren. Woningen worden tegenwoordig zo stevig geïsoleerd dat de lucht niet meer goed weg kan, dat zorgt dan voor luchtvervuiling in uw eigen woning. Dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn en daarom moet u zeker ook aandacht besteden aan een goede ventilatie & airco.

Ventilatiesystemen & airco laten plaatsen

Wilt u de lucht in uw woning op een natuurlijke manier afvoeren of zal u eerder kiezen voor een mechanische manier van afvoeren? Wist u dat er ook ventilatiesystemen mogelijk zijn via warmtepompen? Gaat u ventilatie ook combineren met airco?

Gratis advies

Wilt u graag uitzoeken wat voor u de beste oplossing is? Contacteer mij vrijblijvend en ik adviseer u graag.

Kan ik u helpen?